Emma ude af takt

– Emma Gad anno 2020

Torsdag 22. oktober 2020, kl. 19:30
Afviklet

COVID-19 var årsag til at en række planlagte forestillinger i Galaksen blev udskudt eller aflyst, hvilket havde konsekvenser for denne forestilling. Nu er der heldigvis nye takter, og det er med glæde, at vi kan meddele at Furesø Teater og Galaksen i samarbejde alligevel kan gennemføre forestillingen.

De seks skønne kvinder fra succesforestillingen Lillys Danmarkshistorie tager nu fat på Emma Gads dannelseshistorie: Folk omkring os har jo glemt, hvordan man opfører sig, ikke sandt! Så der er god grund til at genopfriske regler for den gode opførsel.
‘Man skal ikke stikke servietten i knaphullet’, ‘Man må undgå al støj, idet man spiser’, ‘Lær deres børn i tide at være uafhængige af andres hjælp’, ‘Lad Dem ikke helt beherske af Deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en samtale’. Disse – og mange flere – gode råd gav Emma Gad for lidt over 100 år siden i bestselleren Takt og Tone – hvordan vi omgås. Fru Gad rådgav ikke kun om etikette i selskabslivet, men også om god skik og opførsel i forbindelse med de mere alvorlige sider af livets forhold: Hvad siger man til én, der lige har mistet sin kone? hvordan forholder man sig til børn og eks’er i forbindelse med skilsmisse? Hvad gør man, hvis man ikke bryder sig om sin søns valg af hustru?
I 60’erne og 70’erne blev det en regel, at der ikke måtte være nogen regler. I dag er der en modbevægelse på vej, for selvom det fungerer for den enkelte at snakke i telefon under hele middagen, synes resten af selskabet ikke nødvendigvis, at det er i orden. Der er hårdt brug for manualer til det sociale liv, og det er bemærkelsesværdigt, hvor mange af Emmas gyldne leveregler, der stadig har både underholdningsværdi og relevans.
Med humoristisk takt og velkendte toner synges og fortælles historien om Emma Gad og vor tids forhold til gyldne leveregler.

Forestillingen præsenteres som et samarbejde mellem Furesø Teater og Galaksen.

Medvirkende:
Birgitte Raaberg, Pia Rosenbaum, Christiane Bjørg Nielsen, Tanya Lund Andersen, Henriette Rosenbeck og Sanne Graulund
Dramatiker:
Vivian Nielsen
Instruktion:
Madeleine Røn Juul
Scenografi:
Søren Glad
Koreografi:
Jeanette Binderup-Schultz
Dramaturgi:
Ninette Mulvad
Kapelmester:
Sanne Graulund
Foto:
Gudmund Thai
Producent:
Folketeatret
Torsdag 22. oktober 2020, kl. 19:30
Billet
A
B
Abonnenter
250
220
Løssalg
280
250
Varighed: 1 time og 50 minutter

Oplysninger om abonnement og rabatter finder du her på praktiske oplysninger.

Andre forestillinger